- Dit evenement is voorbij.
Evoluties in eetcultuur van jongerenvakanties
donderdag 8 december 2022 | 19:30
€10In het kader van de reeks “Auteurslezingen” presenteert de Academie voor Streekgebonden Gastronomie deze uiteenzetting van Gerda Broeckmans. Zij geeft een uiteenzetting over wat jongeren aten en eten tijdens de jeugdkampen van de Christelijke Mutualiteit, en of dat in het verlengde ligt van het dagdagelijkse eetpatroon thuis. Dit laatste was in elk geval de startvraag van mevr. Broeckmans voor haar afsluitende proef tot het behalen van haar master in de geschiedenis in 2019 aan de KU Leuven onder leiding van promotor prof. dr. Nelleke Teughels (Onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750).
Wie een half uurtje vroeger komt, kan kennismaken met het “Provenceaanbod” op basis van de lavendeloogst (ter plaatse gedistilleerd tot lavendel-essence) of lavendel die gebruikt wordt in badolie, zepen, lavendelkoekjes, honing, pralines, likeur, jenever en sinds kort ook in de Lavendel Gin.
Geef een reactie